Jag startar med Stevia sötmedel för att så många folk har dålig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar illa eller smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.
Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har limiterad löslighet i vatten.
Endast ett fåtal växtvarianter smakar bra – men kostar i så fall tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små företag ej har råd. Endast ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och har växtvarianter som ger en god sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa bolag är.
Resultatet utav det här är att 98Procent av alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalitet.
Den som vill smaka en premium kvalite Stevia kan införskaffa Stevia sötmedel på denna länk.
Stevia sötningsmedel är toppen för alla målgrupper som vill avstyra kolhydrater/kolhydrater/blodsockerpåverkan alldenstund det varken innehåller kolhydrater alternativt ett litet antal som helst kalorier.
Stevia sötningsmedel är ett mycket bra alternativ för den som inte vill kapitulera godis men gärna undviker samtliga de dåliga påföljderna som kolhydrater för med sej. Att ämna hålla sig ifrån kolhydrater är vanligt och anländer ur fler än en motiv.
Sockersjuka är en sjukdom som egentligen innehåller flera olika varianter, men främst av ett par olika typer som enkelt egentligen heter typ 1 samt art 2 sockersjuka. Det latinska namnet för sockersjuka är diabetes mellitus som betyder något i stil med «det som går igenom med smak av honung». Förr kallade man diabetes för sockersjuka, ett term som somliga ännu använder sej av också man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel beteckning.
Det som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sig handlingskraft med vettig distribution och lider man av typ 1 sockersjuka så producerar kroppen inte nog med eget insulin. Man känner sig då trött, törstig samt börjar lukta aceton. Man går också kvickt ner i kilon. Art 1 sockersjuka är ett dödlig tillstånd om det inte behandlas. Det är oxå kroniskt så har man en gång blivit art 1 diabetiker så är man det för resten av livet samt får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.
Art 2 sockersjuka är en mildare form samt drabbar oftast äldre, överviktiga personer, samt är man rökare föreligger en större risk att drabbas. Då är det vanligtvis inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med hjälp av en kontrollerad diet, viktnedgång och kanhända medicin.
Är man insulinkänslig så bör man vara försiktig med socker då en insulinkänslig anatomi inte hanterar det som en vanlig anatomi gör. Det innebära såklart inte att man vill avbryta inta godis och idag finns det alternativ allmän. Stevia sötmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötningsmedel som växer i Sydamerika samt i Japan består det 40 % av försäljningen av sötmedel. Stevia är mycket sött – ca 300 gånger sötare än strösocker, så bara väldigt lite behövs.
Andra anledningar till att man vill dra dra ner på sockerintaget kan hava med hälsan att göra, man antagligen vill gå ner i vikt, alternativt ta bättre hand som sina tänder. Samtliga känner till ju vilken bristfällig effekt kolhydrater har på våra tänder. För vår form gör socker heller inga direkta under och det blir allt vanligare att man utesluter inte bara kolhydrater ur sin diet, utan samtliga kolhydrater. Kroppen håller då in i ett läge som heter ketos samt börjar bilda ketoner som tar över insulinets arbete. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så sätt väldigt effektiv, men det gäller att man får i sig nog med fett samt protein för att idas med en kolhydratfri kost.
—
LCHF sötmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till
LCHF sötningsmedel är sötningsmedel utan kolhydrater – alternativt med väldigt lite kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, alternativt kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en populär förfarande för att gå ner i kilon och har för flera blivit en livsstilsdiet alldenstund de menar att de positiva hälsoeffekterna är så många.
När man håller på en LCHF diet så ska man avstyra kolhydrater, helst totalt vilket är svårt, men man får absolut maximum erövra 40 gram kolhydrater per dag. Å andra sidan får man i regel förtära fritt av proteiner samt fett för att stilla aptit samt tillfredsställa kroppens energibehov.
Kolhydrater finns i mycket, fralla, pasta, vitt ris, frukt, många grönsaker samt rotfrukter, godis m. m. Allting som kan omvandlas till strösocker i kroppen är tabu. Det man får inta är rent fett som i smör, grädde och griskött, samt protein som man främst finner i kött samt ägg. Det kan kännas motsägelsefullt att inta bacon till frukost när man vill gå ned i vikt, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.

